Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Het land dat een eeuw lang niet bestond

vr 26 feb. - 11:00

Neutraal-Moresnet. Sven heeft er een ooit een documentaire over gemaakt. Philip Dröge heeft er zopas een boek over geschreven. Koen hield zijn hart vast.
Het land dat een eeuw lang niet bestond

Die twee gaan de hele tijd onder elkaar straffe  verhalen zitten uitwisselen. Zo van: “Dat bad van Napoleon, wat een geweldige vondst was dat?” “Ja, goed hé. En dat sleepte hij dus overal mee naartoe.” “Ik wil ook zo’n bad.” “Ik ook.” “Ze zouden dat opnieuw moeten uitvinden.“En dat politiereglement, heb je dat gezien? Wie verzint nu zoiets? In elk café mag er maar één vrouw werken.” “En als de vrouw aan het werk is mag de platenspeler niet gebruikt worden.” “Hahaha.” “Je weet toch waarom ze dat deden?” “Ja, natuurlijk. Zeg en die historie met die telefoondraden, wat was dat?”

Met vrienden op café zitten praten over een film die jij als enige niet gezien hebt. Dat gevoel. Om knettergek van te worden.

Weet je, dacht Koen, ik ga ze op tijd tot de orde roepen. “Misschien moeten jullie toch even zeggen dat Neutraal-Moresnet een soort van mini-landje was van 1816 tot 1920 op de kruising van het huidige België, Nederland en Duitsland. En uitleggen wat een condominium is.”

“Ja, direct. Maar die postzegels, hoeveel zijn er daar nog van?” “Zeventien. En ik heb er al eens een mogen vasthouden.” “Nee! Echt?”

Ondertussen weten we hoe het gesprek gelopen is. Ook het verbod op het zingen van vieze liedjes kwam ter sprake. Mocht je na het herbeluisteren nog altijd niet weten hoe het precies zit, dan kun je gelukkig nog altijd de documentaire hieronder bekijken, of het boek lezen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet