Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Het najaar van Radio 1: nieuw en vertrouwd

do 30 aug. - 22:00

Op maandag 3 september schiet iedereen opnieuw in actie. Radio 1 start het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering met opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Een overzicht.
De wereld vandaag, De ochtend

De Ochtend (van 6 tot 9u) Opstaan met de actualiteit doen we vanaf 3 september met Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck, die elkaar om de week zullen aflossen. Xavier presenteert De ochtend met Benedikte Coussement, Michaël kan rekenen op Sara Vandermosten. Op zaterdag is Thomas De Graeve gastheer van De ochtend, op zondag verwelkomt Steffy Merlevede de luisteraars.

(Lees verder onder de video)

Bij Debecker (van 9 tot 10u) Het inmiddels vaste uur waarop de Radio 1-community zich buigt over maatschappelijke thema’s, groot en klein, is vanaf dit najaar in de goede handen van Karolien Debecker. Zij neemt deze rol over van Jan Hautekiet en brengt van bij Generation M op MNM een neus voor relevante en pittige thema’s mee.

De wereld van Sofie (van 10 tot 12u) De Sofie in kwestie is uiteraard Sofie Lemaire, een van de meest nieuwsgierige dames die bij Radio 1 rondlopen. Samen met haar redactie zoekt ze naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

Nieuwe feiten (van 12 tot 13u) Een vaste waarde bij Radio 1 die de eerste weken van het jaar toch iets anders klinkt. De vertrouwde gastheer Lieven Vandenhaute herstelt nog even van een knieblessure. In zijn plaats gaan Jan Hautekiet en Koen Fillet op zoek naar bijzondere nieuwsfeiten die je in andere programma’s niet hoort.

De Wereld Vandaag (van 16 tot 19u) De Wereld Vandaag wordt die van Ruth en Ruth. Ruth Joos zal afwisselend presenteren met Ruth Roets, bekend van De ochtend. Hun opzet blijft dezelfde, in de vooravond houden ze de vinger aan de pols van de actualiteit.

Retro (maandag tot donderdag, van 19 tot 20u)  Op z'n onnavolgbare wijze gaat Luc Janssen dag op dag terug in de tijd en combineert noemenswaardige feiten uit de muziekgeschiedenis  met vondsten uit het VRT-archief en een eigenzinnige muziekkeuze.

Muziek: Naast actualiteit maakt ook muziek onverminderd deel uit van het DNA van Radio 1. De volgende muziek verslindende presentatoren laten de Radio 1-luisteraars de meest uiteenlopende muziekgenres ontdekken in hun programma’s.

  • Ayco Duyster met Ayco van maandag- tot vrijdagnamiddag
  • Korneel De Clercq met Wonderland van maandag- tot donderdagavond
  • Michael Robberechts met Time out op vrijdagavond
  • Ilse Liebens de nieuwe stem bij Vox, op zaterdagvoormiddag
  • Wouter Mattelin, gastheer van Allez allez op zaterdagnamiddag
  • Lieve De Maeyer gastvrouw van Classics op zaterdag van 15 tot 18 uur.
     

Cultuur: Op vrijdag van 18 tot 20 uur blijft Culture Club de wekelijkse afspraak om samen met Annelies Moons te ontdekken wat er op cultureel vlak allemaal te beleven valt.
Touché (zondag, om 11u) Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.
Sporza (vrijdag, zaterdag, zondag) Mis niets van de sportactualiteit tijdens Sporza op Radio 1, met Gert Geens, Tom Vandenbulcke, Catherine Van Eylen, David Naert en Aster Nzeyimana.

Vanaf dit najaar zendt Radio 1 uit vanuit een vernieuwde studio. Alle programma’s zullen via een verbeterde livestream te volgen zijn op Radio1.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet