Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Het Palestijnse circus

za 17 feb. - 8:57

Niemand van de redactie van Interne Keuken is ooit in Palestina geweest, wij kennen dat land enkel van de beelden die je ervan ziet in het Journaal of Terzake. Wij associëren de Westelijke Jordaanoever dus met miserie. Patrouillerende Israëlische soldaten, kwaaie Palestijnen, gescheld, gegooi met stenen, brandende vlaggen, een kind dat wordt gearresteerd, af en toe een schot, geregeld een dode. Wij keken dus op toen we vernamen dat er een circusschool is op die Westelijke Jordaanoever.
De Palestijnse cirkusschool

We kunnen het ons moeilijk voorstellen. Wie op de Westbank woont, stellen wij ons zo voor, heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan jongleren, koorddansen, clownerieën, goochelen en kunstjes leren aan afgerichte dieren. Maar nee dus, wij dachten verkeerd. Een paar jaar geleden werd in Bir Zeit de Palestijnse Circusschool opgericht. Initiatiefnemers waren Jessika Devlieghere en haar man Shadi Zmorrod.

Onze VRT-collega Majd Khalifeh heeft samen met Roel Nollet de documentaire What happened in the tent gemaakt. Die gaat over twee circusscholen: één in Molenbeek en één in Palestina

 

 

De circusschool van Molenbeek doen we later misschien nog eens (mooi dossier in Mo*, trouwens), die van Palestina is zaterdag onderwerp van gesprek aan de Interne Keukentafel. Jessika Devlieghere zal er zijn.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet