Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

“Het PTB wordt slapend rijk, vooral in Luik”

do 26 jan. - 5:37

Pierre-Yves Dermagne (PS) volgt Paul Furlan op als nieuwe Waalse minister voor Lokale Besturen. Die laatste nam deze ochtend ontslag als gevolg van het Publifin-schandaal. “Dermagne mag dan een nobele onbekende zijn, hij is waarschijnlijk één van de beste van zijn generatie binnen de PS,” aldus RTBF-journalist Alain Gerlache.
“Het PTB wordt slapend rijk, vooral in Luik”

De 36-jarige Pierre-Yves Dermagne is advocaat van opleiding en momenteel Waals parlementslid.“Het feit dat hij nog nooit minister is geweest, werkt in zijn voordeel. Hij kan de rol als vernieuwer gemakkelijk uitspelen, want Wallonië beseft dat er dringend iets moet veranderen," stelt Gerlache.

PTB

Zowel cdH als MR en PS, veruit de grootste partij in de provincie Luik, staan onder druk. En op die golf vaart minister-president van het Waals Gewest Paul Magnette (PS) graag mee. “Hij is er in geslaagd om een nieuwe wind te laten waaien over Charleroi. Zijn grootste ambitie is om hetzelfde te doen in Wallonië.” En dat is volgens Gerlache heel moeilijk. “De Luikse federatie binnen de PS heel jaloers is op zijn macht.”

De enige overwinnaar in dit verhaal is de PTB. “Met boegbeeld Raoul Hedebouw wordt de PTB slapend rijk, vooral in Luik.” 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet