Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Zandman

Zandman

'Het verdriet van Sierre': getekend maar verbonden

do 31 mrt. - 2:15

De busramp in Sierre 10 jaar geleden staat bij de meeste mensen in het geheugen gegrift. Daan Masset en Kirsten Simons van Radio 2 spraken met mensen die van nabij betrokken waren. In 'Zandman' leer je hun podcast 'Het verdriet van Sierre' kennen.
Het Verdriet van Sierre

Op 13 maart was het 10 jaar geleden dat we het ontstellende nieuws hoorden over het busongeval in het Zwitserse Sierre. 22 kinderen en 6 volwassenen lieten er het leven. Het ongeval wordt uitgebreid herdacht. Op TV was er de documentairereeks 'Niets gaat over' van presentator Lieven Van Gils en actrice Katrien De Ruysscher, maar ook bij Radio2 werd het drama herdacht. In de podcast 'Het verdriet van Sierre' praten Daan Masset en Kirsten Simons met mensen die van nabij betrokken waren: de burgemeester, de voetbalploeg, de artsen, de pastoor. Allemaal getekend en voor altijd verbonden door eenzelfde verdriet.

In deze aflevering hoor je Tom Coremans en Katia Engels. Hun busbedrijf werd overstelpt met vragen. Wat was volgens hen de oorzaak van het busongeval en hoe heeft het hun leven beïnvloed? Je hoort het in 'Het verdriet van Sierre'.

Meer info vind je op de website van Radio 2

Je hoort deze aflevering in 'Zandman' op donderdag 31 maart, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet