Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

“Het verhaal van Winnie en Nisar leest als een film”

wo 7 dec. - 2:56

Als voormalig correspondent in Italië, was Hedwig Zeedijk dicht betrokken bij de vluchtelingenproblematiek. Ze heeft er veel meegemaakt, maar een specifiek verhaal zal haar zeker bijblijven. “De Nederlandse Winnie ging met zwangere buik en trouwalbum in de hand eisen dat de Italianen haar Tunesische man vrijlieten”, vertelt Zeedijk.
“Het verhaal van Winnie en Nisar leest als een film”

Het verhaal van Winnie begint in Griekenland. Ze gaat er vakantiewerk doen in een hotel, waar ze de Tunesische Nisar als collega heeft. Ze worden verliefd en na het huwelijk vertrekken ze naar Tunesië om bij de familie van Nisar te zijn. “Winnie raakt zwanger en alles is koek en ei,” vertelt Zeedijk. “Tot de Arabische Lente losbreekt.”

Uit wanhoop op de boot

Winnie vliegt naar Nederland om te bevallen, maar het visum van haar man wordt geweigerd. Nisar, die absoluut de geboorte van zijn zoontje wil meemaken, stapt uit wanhoop op een vluchtelingenboot naar Lampedusa. Daar komt hij uiteindelijk vast te zitten; Tunesiërs mogen Europa niet meer binnen. “Het is de jeugd van nu, alleen in een verhaal gecreëerd door de politiek van nu,” aldus Zeedijk.

Zeedijk komt in contact met Winnie in Sicilië en samen zoeken en vinden ze Nisar. Het verhaal leest als een film, en de kans dat die er effectief komt, is reëel. “Winnie en Nisar zijn me nog steeds dankbaar voor mijn rol”, vertel Zeedijk. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet