Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Hoe geraak je het snelst in de stad? Met de fiets, auto of het openbaar vervoer?

di 24 apr. - 6:07

Wat is voor jou de snelste manier om op je werk te raken in de stad? Met de fiets, auto of het openbaar vervoer? De Fietsersbond houdt uitgerekend vandaag -dinsdag, op een van de drukste filedagen- een woon-werkwedstrijd in de steden Antwerpen, Gent en Brussel.
Hoe geraak je het snelst in de stad?

De teams van de zogenoemde Spitstest vertrekken rond 7.45 - 8 uur en moeten tegen 8 - 8.30 uur aankomen aan de stadshal in Gent, de Grote Markt van Antwerpen en het Beursplein in Brussel.

Vorig jaar in oktober werd de Spitstest ook al uitgevoerd en toen won de fiets overtuigend voor korte (5 km) en middellange afstanden (tot 15 km). De voorsprong op het openbaar vervoer varieerde van 10 minuten tot een halfuur. De voorsprong op de auto varieerde van 20 minuten tot 45 minuten.

Met de test wil de Fietserbond de aandacht trekken én een oproep lanceren. "We roepen de Vlaamse en Brussels overheid op om werk te maken van het Fiets-GEN, het hoogwaardige fietsnetwerk naar en rond Brussel. Dat netwerk is absoluut noodzakelijk om mensen uit de Rand op de fiets te krijgen. Ook de federale overheid kan zijn steentje bijdragen. Via het investeringsfonds Beliris kunnen de nodige budgetten vrijgemaakt worden om dit netwerk te realiseren op Brussels grondgebied", legt Mikaël Van Eeckhoudt van de Fietsersbond in 'De Ochtend' uit.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet