Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Wonderland

Hoe klinken classics als jonge studenten popmuziek ze onder handen nemen?

ma 30 mrt. - 4:43

Op vraag van Radio 1 gingen studenten van de PXL-popschool in Hasselt aan de slag met een aantal classics: "Hoe zouden jongeren die oude klassiekers aanpakken?", vroegen we hen. Het resultaat is verbluffend.
Classics 1000

Dat de herwerkte versies van een aantal classics überhaupt het levenslicht nog zagen, mag een half mirakel genoemd worden. Hogeschool PXL ging in lockdown waardoor niemand nog fysiek bij elkaar mocht zijn om de classics op te nemen. Maar de studenten muziek en studio-engineering van PXL-Music sloegen de handen in elkaar en met een unieke, online samenwerking kwamen ze toch tot een prachtig resultaat.

Op Belpop Maandag begonnen we de reeks met Les Yeux De Ma Mère van Arno in een versie door PXL-studente Anna Dutoit. Via het web en over de studiogrenzen heen zorgde engineer Tom Stokx voor een mooi afgewerkt nummer.

Les Yeux De Ma Mère door Anna Dutoit

De volgende classic werd onder handen genomen door Jens Pauwels. Hij koos ervoor om Where Did You Sleep Last Night van Leadbelly in een nieuw jasje te steken en werkte daarvoor samen met engineer Pieter-Jan Van Brusselt.

Where Did You Sleep Last Night door Jens Pauwels

Katrien Braet maakte samen met engineer Pieter-Jan Van Brusselt haar eigen versie van Street Spirit (Fade Out) van Radiohead

Street Spirit (Fade Out) door Katrien Braet

De laatste cover is er één van Billy HolidayStrange Fruit. Arnaud Soetens werkte samen met engineer Eneas Heynen aan een prachtige nieuwe versie van de classic. 

Strange Fruit door Arnaud Soetens

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet