Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Hoe onderscheid je pollen van corona?

wo 18 mrt. - 11:14

Het is mooi weer, en zo duiken ook allergiesymptomen op zoals keelpijn en kuchen. Maar hoe kan je weten of je te maken hebt met een allergie of met corona? ‘De Wereld Vandaag’ legde de vraag voor aan allergiespecialist Didier Ebo (UZ Antwerpen).
© Pixabay

“Vertrouw op je ervaring”

Pollen of corona? Een sluitend antwoord kan allergiespecialist Didier Ebo moeilijk geven zonder test.  Maar vertrouw op je ervaring, zegt hij. Want de meeste pollenpatiënten weten wat de klassieke symptomen zijn. Voelt het hetzelfde als andere jaren? Of merk je toch een verschil?

“Meet je temperatuur”

Dat brengt ons meteen bij zijn tweede advies: koorts is een symptoom van corona, niet van de pollen. Je temperatuur meten kan dus ook al een antwoord geven.

Veelgestelde vragen

We krijgen bij Radio 1 dagelijks massa’s vragen van luisteraars die zich zorgen maken: Mag ik nog op bezoek bij familie en vrienden? Mag ik nog gaan wandelen? Wat met gescheiden ouders en co-ouderschap? Kijk zeker eens op de website van onze collega’s van VRT NWS.  Zij bundelden de meest gestelde vragen en antwoorden.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet