Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Holslag: “De voorbije 25 jaar politieke diplomatie waren bijzonder atypisch”

ma 26 dec. - 12:57

Trump, Brexit, Oekraïne en Brangelina. Wat voor een jaar was 2016 eigenlijk? Chinakenner Jonathan Holslag en topvrouw bij Flanders Investment &Trade Claire Tillekaerts blikken in De Ochtend terug op het voorbije jaar.
Holslag: “De voorbije 25 jaar politieke diplomatie waren bijzonder atypisch”
Een kanteljaar voor Tillekaerts, een stroomversnelling voor Holslag: wat 2016 betekende zal de geschiedenis ons zeggen. 2016 is alvast het jaar van de nieuwe ontwikkelingen die de peilingen niet konden voorspellen.
Met de verkiezing van Donald Trump en de Brexit als belangrijkste voorbeeld voor Tillekaerts. “Die onverwachte gebeurtenissen kunnen de Europese economie door elkaar schudden,” meent ze.
Tillekaerts: "Hoe kan een man zonder politieke ervaring, die grof taalgebruik hanteert én die gevaarlijke politieke standpunten inneemt, verkozen worden tot president van de VS?”
Holslag schrikt er niet helemaal van. Volgens hem zijn populisme en eurosceptisme al tien jaar in opmars. Hij staat zelfs versteld dat de jaren na de val van de Sovjet-Unie zoveel voorspoed en vrede met zich hebben meegebracht.
Holslag:“Als je dit plaatst naast 3000 politieke diplomatie, zijn de voorbij 25 jaar bijzonder atypisch geweest”
Holslag is overtuigd dat de wereld terugkeert naar een normale situatie van internationale politiek waarbij landen harde nationale belangen nastreven en de rol van internationale organisaties miniem wordt.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet