Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

Horse

za 28 nov. - 10:41

Prachtboek, ondanks deze gruwelijke foto. Het siert fotografe Heleen Peeters dat ze geen enkel aspect van het fenomeen paard uit de weg gaat, ook niet het gruwelijkste. Ze heeft een fotografisch eerbetoon gemaakt aan het paard.
Heleen Peeters fotografeert hoe een dier verandert in vlees

Heleen Peeters is de dochter en kleindochter van paardenvleeshandelaars. Dat is een omstreden bezigheid. Het paard is een edel dier, paardenvlees eten ligt dicht bij het taboe. De consumptie van paardenvlees daalt. Er is in België nog maar één gespecialiseerde paardenslagerij.

Toen vader Peeters dicht bij zijn pensioen stond, besloot Heleen - de enige in de familie die professioneel niets met paardenvlees te maken heeft - een fotoproject op te zetten rond de complexe relatie tussen het paard en de mens. Ze is de wereld rondgereisd op zoek naar paarden, paardeneigenaren, paardenkwekers, paardenliefhebbers, paardenslachters en paardeneters. Het project bracht haar van Argentinië tot Kirgizië. 

Het resultaat is een fenomenaal fotoboek: Horse, waarover Heleen Peeters zaterdag aanschuift aan de Interne Keukentafel.

Beluister het volledige gesprek :

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet