Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

Interne Keuken

Huilen en dansen tegelijk

vr 3 feb. - 2:43

"Niet alleen geluk. Niet alleen tristesse. Maar de beide, tegelijk: melancholie. Het is niet omdat we dansen dat we onze problemen moeten verstoppen. Het is belangrijk om erop te dansen. Zo genees je van de bruutheid van het leven. Je kan dansen en huilen tegelijkertijd."
Het einde is nabij, Johan Petit en Adriaan Van Aken

Goeie quote van Stromae, uit het programma College Tour op de Nederlandse televisie. Past mooi in het betoog van Johan Petit en Adriaan Van Aken dat melancholie overal is.

Johan en Adriaan hebben over melancholie een theatervoorstelling gemaakt. Het is te zeggen, ze hebben de melancholie eerst bestudeerd, daar werd een boek over gemaakt, ze hebben er een symposium over georganiseerd en nu, helemaal op het einde van dat proces, geven ze er een lezing over. Die heet: Het einde is nabij.

Zo noemen ze het zelf: een lezing. Maar als theatermakers een lezing geven, lijkt dat al snel op theater. Wij zijn gaan kijken en we vinden niet dat het een lezing is. Een lezing is stoffig. Het is theater.

U moet gaan kijken, het is de moeite. Enkel als u echt niet kan, echt geen tijd, bedlegerig, geen babysit, enkel dan, dan moet u naar Interne Keuken luisteren.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet