Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Culture Club

Iduna Paalman: “Een prijs winnen en succes hebben is heel fijn, maar het leidt ook af"

vr 25 sep. - 0:44

Idoena, dat hoort ze het liefst. Uit Amsterdam. Ze houdt van kort en schrijft dus vooral kortverhalen en poëzie. Haar debuutbundel De grom uit de hond halen werd begin september bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020. In de podcast 'Groen Gebladerte' gaat Tom De Cock op bezoek bij haar. Hij duikt in haar boekenkast op zoek naar haar favorieten, en dat levert altijd mooie verhalen op.
Iduna Paalman

“Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van de podcast Groen Gebladerte, die je alleen al voor de muziek van Klara-collega Sander De Keere een hele herfst op repeat zou willen beluisteren. Tom De Cock neust er elke week in de boekenkast bij aanstormend literair talent.

Zijn acht gasten zijn gemiddeld 29, brachten nog maar nét hun debuut uit en timmeren aan een carrière. Ze zijn ook allemaal scherp voor de wereld, bescheiden over zichzelf en bezorgd over de toekomst.

Deze week gaat Tom op bezoek bij Iduna Paalman in Amsterdam – een dichteres die sinds kort wereldberoemd is in Vlaanderen en Nederland met haar prijswinnende debuutbundel De grom uit de hond halen

Ze heeft een zwak voor Duitse dichters en Pippi Langkous. Haar ultieme leestip is Handleiding voor poetsvrouwen van Lucia Berlin.

'Groen Gebladerte': Vanaf vrijdag 11 september elke week een nieuwe aflevering op radio1.be en LangZullenWeLezen.be, via de Radio 1-app en op je favoriete podcastplatform.

Elke vrijdag hoor je ook een portret in 'Culture Club' tussen 18.00 en 20.00 uur:

Beluister de podcast:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet