Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

“Iedereen heeft een 2PK-verhaal”

zo 7 okt. - 9:06

Het is zeventig jaar geleden dat de Citroën 2PK werd voorgesteld. ‘De geit’ zou een iconische auto worden, waarvan er maar liefst negen miljoen van de band zouden rollen.
H

Radiojournalist Lucas Vanclooster sprak met twee grote fans van de auto. In een onopvallende garage in Neder-Over-Heembeek verbergt garagist Francis Trullemans een paar 2PK-schatten. “Het mooie van de wagen is de eenvoud. De oerdegelijke motor heeft niet veel nodig, met twee schroevendraaiers en een hamer kom je er overal in Europa mee. Samen met mijn zoon ben ik er overal mee gaan rondrijden. Iedereen heeft een 2PK-verhaal.”

“De 2PK werd oorspronkelijk gemaakt om eieren te vervoeren, zonder dat die eieren stuk gingen, vertelt Trullemans. “En mensen die erin gingen zitten, moesten een hoed kunnen aanhouden.”

Frans

Nog zo iemand met een 2PK-verhaal is Ivan Ollevier, buitenlandjournalist bij VRTNWS. “Toen ik een jaar of drie, vier was, kocht mijn vader een 2PK. Het was de enige auto die we ons konden permitteren, maar mijn vader was wel een van de enige die een auto had. Zo’n Citroën, daar werd naar opgekeken. Naar alles wat Frans was, trouwens.”

“Het is een bijzonder charmante auto. Ik herinner me nog de fantastische ritten die we maakte in de Westhoek. Pure nostalgie.”

Herbeluister

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet