Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De bende van Annemie

“Ik ben een mens en je mag zien dat ik op m’n bek ga”

wo 14 dec. - 2:24

Falen hoort bij het leven en blijkbaar vooral bij het beroep van actrice, als we Ianka Fleerackers mogen geloven. “Als ik een contract teken voor een voorstelling, wordt er van mij verwacht dat ik faal. Anders komen er geen nieuwe dingen tot stand tijdens de repetitie,” aldus de actrice.
Ianka Fleerackers

Het meest gênante was tijdens een bewerking van een stuk van Shakespeare. “Alle zalen waren uitverkocht, ik stond elke avond voor duizend mensen op te treden samen met een orkest,” zegt Fleerackers. “Maar dat intimideerde me niet, ik voelde me daar goed.”

Geen adem

Voor een welbepaald optreden, sloeg ze eerst een praatje met de dirigent. “Meteen erna liepen we de scene op. Dat is fantastisch, je laat je hoofd nog maar zien of je krijgt applaus van de volle zaal.” Maar het praatje bleek vermoeiender dan gedacht. “Ik merkte dat er iets niet klopte. Ik was buiten adem en kon mezelf niet rustig krijgen. Ik kon niet meer ademen. Mijn buik bewoog maar er kwam geen lucht in.”

die twee minuten duurden een uur

Uiteindelijk liep alles wel goed af. “Ik ben woord voor woord begonnen, en de twee minuten van de intro leken wel een uur te duren. Maar niemand had iets door,” aldus de actrice. “Ik durf me kwetsbaar opstellen, ik ben een mens en je mag zien dat ik op m’n bek ga,” besluit Fleerackers. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet