Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Ik ben nu heel gelukkig. Mits gecontroleerde medicatie"

di 9 jun. - 11:28

De vijfde editie van Te Gek?! focust op de geestelijke gezondheid van jongeren. Hulpverleners merken dat jongeren moeilijk praten over geestelijke problemen. Te Gek?! probeert ook bij hen het taboe te doorbreken. Selah Sue is meter van de actie.
"Ik ben nu heel gelukkig. Mits gecontroleerde medicatie"

Eén op de drie Vlamingen krijgt ooit te maken met psychische problemen. Toch blijft het taboe huizenhoog. Te Gek?! probeert daar al meer dan tien jaar iets aan te doen.

Dat taboe blijft niet zonder gevolgen. In Vlaanderen zijn er jaarlijks dubbel zoveel zelfdodingen als in Nederland. Het feit dat we ons schamen en er moeilijk over kunnen praten zou daar een belangrijke oorzaak van zijn.

Selah Sue getuigde bijzonder openhartig in Hautekiet: "Ik ben heel evenwichtig en gelukkig nu. Mits ik gecontroleerde medicatie neem."

Kinderpsychiater Peter Adriaenssens vulde aan: "Deze getuigenis van Selah Sue is goud. Dit heeft meer impact op jongeren dan de uitleg van een dokter."

REAGEER

Hautekiet laat jongeren aan het woord die (in het verleden) te maken kregen met psychische problemen. Ken jij zo iemand, of wil je zelf getuigen, dan kan je dat doen op dit forum of anoniem via hautekiet@radio1.be.

 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet