Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De bende van Annemie

"Ik ben verrast hoeveel mensen onder invloed achter het stuur kruipen."

di 17 jan. - 13:42

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 20 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. Ze schreef verschillende boeken over gezonde voeding en presenteerde een aantal programma's rond gezond koken op de regionale televisie (Focus/WTV).
Sandra Bekkari

Sandra Bekkari is op haar zestiende een vriendin verloren. Die had voor haar zestiende verjaardag een bromfiets gekregen. Ze werd aangereden door een chauffeur die te veel had gedronken en vluchtmisdrijf pleegde. “Met haar hoofd botste ze tegen een stilstaande wagen en overleed onmiddellijk. Ze had geen helm aan, toen werd daar nog niet veel belang aan gehecht.”

“Op die manier op je zestiende je beste vriendin verliezen is erg ingrijpend.”
 

Lange tijd daarna zag Bekkari de vader van die vriendin opnieuw. “Hij vroeg me: ken je mij nog? Ik zei;: ja natuurlijk. Dat was voor ons beide een heel emotioneel moment.” 

Sandra vindt dat je mag genieten van een glas alcohol, maar niet als je rijdt. “Er zijn echt wel mogelijkheden genoeg: bel een taxi, schakel een bob in. Maar stap zélf niet achter het stuur!”
Ze drinkt zelf nooit te veel als ze met de auto rijdt. “Ik kan me even goed amuseren door enkel een aperitief te drinken.” Ze is verrast dat zoveel verstandige mensen tóch achter het stuur kruipen, nadat ze eigenlijk te veel gedronken hebben. 

Als vrienden te veel gedronken hebben, stelt Sandra vaak voor om hen naar huis te brengen. “Maar niet iedereen aanvaardt dat zomaar. Dat zou nochtans meer moeten gebeuren, dat je iemand erop attent maakt dat rijden onder invloed echt niet kan.”

Het is vreemd dat ik nog nooit gecontroleerd ben. Ik wil echt heel graag zo eens een bobsleutel krijgen!

— Sandra Bekkari

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet