Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Allez Allez

"Ik had een muur rondom mij waarvan ik het deurtje niet meer vond"

za 23 dec. - 18:39

Hannelore Bedert is terug met nieuwe plaat en een boek vol verhalen van fans die haar geïnspireerd hebben om die plaat te maken. “Ik had een muur rondom me waarvan ik het deurtje niet meer vond en moest terug naar de essentie.”
Hannelore Bedert: “Ik ben een emokieken op optredens.”

Hannelore Bedert noemt zichzelf een emokieken. “Als ik tijdens optredens vertel over de verhalen die mijn fans voor mij schreven, dan schieten mijn ogen weer vol”, getuigt ze in Allez Allez.

Die verhalen werden verzameld door haar man, Stijn. Stijn had door dat Hannelore erdoor zat.

Muziek maken betekent een plaat uitbrengen en meteen moeten nadenken over de volgende. Ik voelde die druk enorm

“Ik stond op het randje van een burn-out. Ik voelde zo’n druk als muzikant, ook in mijn privéleven. Muziek maken betekent een plaat uitbrengen en meteen moeten nadenken over de volgende. In mijn persoonlijk leven voelde dat aan als een muur rondom mij waarvan ik het deurtje niet meer vond. Tot ik mezelf vroeg: wil ik dat eigenlijk?”

“Mijn man zag hoe ongelukkig ik rondliep, hoezeer ik me naar concerten moest slepen. Eenmaal op het podium genoot ik wel, maar alles errond is meer jezelf verkopen, dat is iets dat je graag moet doen. Ik ben niet iemand die hoog van de toren blaast en werd alsmaar triester. Lang was ik te trots om dat toe te geven.”

Cadeau

“Daarop had mijn man het plan opgevat om met een fotograaf op zoek te gaan naar mensen die iets hebben met mijn muziek. Het leek mij een behoorlijk narcistisch plan, maar Stijn zei dat ik hem moest laten doen. Ik moest gewoon luisteren naar het resultaat.”

Het resultaat omschrijft Hannelore als “een prachtig cadeau”.

Sommige verhalen kwamen zo hard binnen dat ik de opname moest pauzeren

“Een van de mooiste cadeaus die ik ooit gekregen heb. Je hoort die mensen het persoonlijkste van het persoonlijkste vertellen. Vaak heb ik de opname moeten afzetten: zo hard kwamen sommige verhalen binnen. Andere zijn dan weer heel grappig. Ik heb de meeste verhalen uitgeschreven en bij de cd in boekvorm uitgegeven.”

Terug naar de essentie

Intussen, vier jaar na haar vorige plaat, gaat het al wat beter met Hannelore. “Soms gaat het nog niet goed, maar het is oké om dat te voelen.”

“Met mijn muziek wil ik de dingen weer in eigen handen nemen. Doen waar ik zin in heb – zonder mensen te kwetsen.”

Ik wil doen waar ik zin in heb

“Dat is een zoektocht geweest, een enorm harde zoektocht. Ik had muzikaal nood aan iets nieuws, maar durfde dat niet echt te zeggen tegen mijn muzikanten, uit trouw. Op den duur liep ik tegen de muur door veel te veel meningen binnen en buiten de groep. Dan schreef ik een nummer, maar liet ik mij doen door die meningen, waardoor het toch anders werd dan wat ik geschreven had. Ik werd daar niet gelukkig van. Daarom wil ik terug naar de essentie van wat ik wilde maken. Het resultaat is echt Hannelore.”

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet