Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

"Ik heb deze zomer zelfs een waterspreeuw gespot!"

wo 15 nov. - 0:20

Een groot gemis vindt comedian en acteur Begijn Le Bleu het feit dat Vlaanderen geen enkel radio- of televisieprogramma heeft dat volledig gewijd is aan de natuur en aan vogels. In tegenstelling tot in Nederland, waar verschillende natuurprogramma’s al jaar en dag luisteraars én kijkers trekken. Daar moet verandering in komen, vindt Begijn. Wij van de Bende vinden dat ook en maken er meteen werk van.
Begijn Le Bleu © VRT

“Ik word bijzonder geraakt door Baardmannetjes op NPO 2, een atypisch programma met twee bebaarde vogelgekken zoals ik. Die gaan de natuur in en hebben het op een gemoedelijke, kneuterige manier over vogels. Dan is er in Nederland op radio en televisie ook nog Vroege Vogels. Zo’n prachtig programma over de Nederlandse natuur!”

Begijn Le Bleu kijkt niet enkel via de media naar de natuur, hij is ook een fervent vogelspotter. “Ik heb een telescoop en een verrekijker. Daar ga ik dan mee naar het Verdronken Land van Saeftinghe. Ik ben dan helemaal alleen, het is volledig stil daar. En als ik dan plots een torenvalk-koppel zie aanvliegen, die hun kleintjes daar glijvluchtjes leren uitvoeren… Dan ben ik zo gelukkig!"

Als ik een koppeltje torenvalken met hun jongen door m'n verrekijker zie, ben ik zo gelukkig!

"Het is een soort afwijking. Ik ga wel eens naar Denemarken met verlof. Dan sta ik op om vier uur 's ochtends, dat is voor mij geen probleem. Dan trek ik naar de kust en kom ik blijgezind terug, want ik heb de goudplevier gezien. Ik heb deze zomer zelfs een waterspreeuw gespot! Wie kan dat zeggen?!”

Ik kom dan blijgezind terug, want ik heb de goudplevier gezien.

We nodigden vogelspotter en -ringer Tom Cammaer uit om onze nieuwe experimentele rubriek 'Vreemde Vogels' te lanceren. Luister hier naar 'Vreemde Vogels' (vanaf 12min40) met onder andere een zorgwekkend verhaal over de huismus én de ins en outs over de merel.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet