Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

"Ik hoop dat een volgende Veiligheidsraad over kinderen zal gaan. Het zou een mooi signaal zijn"

do 14 mei - 7:21

Viroloog Marc Van Ranst hoopt dat een volgende Veiligheidsraad over kinderen gaat. "Zodat we beslissingen krijgen over jeugdkampen en speelpleinen, en kinderen weer kind kunnen zijn." Dat zei hij in 'De Ochtend'.
© James Arthur Gekiere (Belga)

Viroloog Marc Van Ranst oppert in 'De Ochtend' dat het misschien wel tijd is om kinderen wat meer perspectief te geven. "Ik hoop dat een volgende Veiligheidsraad over kinderen gaat", zo treedt hij Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) bij. "Zodat we beslissingen krijgen over jeugdkampen en speelpleinen, en kinderen weer kind kunnen zijn. Het zou een mooi signaal als een volgende Veiligheidsraad daarover zou gaan."

Ik hoop dat een volgende Veiligheidsraad over kinderen gaat. Zodat we beslissingen krijgen over jeugdkampen en speelpleinen, en kinderen weer kind kunnen zijn.

En waarom kunnen sportclubs wel versoepelen en jeugdbewegingen niet? "Dat valt niet altijd honderd procent uit te leggen", geeft hij toe. "Het punt is vooral dat niet alles tegelijk kan. En dan moet je moeilijke keuzes maken." Dat zijn politieke keuzes, voor de duidelijkheid, niet de keuzes van de experten.

Welke perspectieven zijn er nu nog voor verdere versoepelingen, bijvoorbeeld bij de scholen? "Wanneer de maatregelen die nu starten niet leiden tot een hogere infectiegraad, is er veel mogelijk. Maar dat kan je nu niet voorspellen. Er zijn geen zekerheden over deze epidemie."

Van Ranst geeft ook toe dat er eens moet gekeken worden naar de parken, waar mensen vaak nog altijd niet op een bankje mogen zitten, zeker nu bijvoorbeeld dierentuinen wel open mogen.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Beluister het gesprek met Marc Van Ranst in 'De Ochtend'

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet