Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

"Ik kwam 120 keer klaar op 1 uur tijd"

ma 8 feb. - 10:30

Fotografe Sylvia Konior heeft van seks kunst gemaakt. Zo fotografeerde ze zichzelf telkens ze een orgasme kreeg. Ultiem, in een poging om het uurrecord vrouwelijk orgasme te verbeteren, 'strandde' ze op 120 keer op 60 minuten.
"Ik kwam 120 keer klaar op 1 uur tijd"

Fotografe Sylvia Konior vertelde over haar kunstproject in 'Hautekiet', na een oproep om persoonlijke verhalen in te sturen over vrouwelijke orgasmes. Ze fotografeerde zichzelf telkens ze op haar hoogtepunt was. "Ik wou de emotie vastleggen.", aldus de fotografe. 

Ze bundelde haar foto's in een tentoonstelling. Tijdens die drie dagen heeft ze ook het uurrecord vrouwelijk orgasme proberen te verbeteren. Dat record staat momenteel  op 134 orgasmes op één uur.

"Ik dacht dat ik dat wel kon verbeteren", zegt Sylvia Konior. Uiteindelijk strandde haar poging op 120 keer, op één uur. Volgens Sylvia heerst er een taboe rond het vrouwelijk orgasme. "Er wordt niets verteld over het vrouwelijk orgasme. En misschien is het wel beter dan dat van de man."

Wil je meer weten over haar project? Neem een kijkje op de www.konior.be

"De schaamte leeft"

Ook schrijfster Heleen Debruyne reageerde in Hautekiet. Zij masturbeert al zolang ze het zich kan herinneren. "Al had ik toen niet door wat ik aan het doen was."

Andere mensen vragen haar of ze zich niet schaamt als ze er zo openlijk over praat. "Ik merk dat de schaamte echt leeft bij mensen, maar voor mij is het maar een gewone lichaamsfunctie."

Over haar persoonlijke ervaringen maakt Heleen Debruyne een podcast. Meer info op haar website www.vuilelakens.be

Hautekiet verzamelde reacties over het vrouwelijk orgasme naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek dat uitwijst dat vrouwen tot een derde minder orgasmes hebben dan mannen.

Foto © Sylvia Konior

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet