Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

“Ik voel me geen buitenbeentje”

wo 23 aug. - 6:37

Op het EK Blind voetbal zijn het spannende dagen voor de Belgian Blind Devils, de Belgische voetbalploeg voor slechtzienden. En voor het eerst in de "blind voetbalgeschiedenis" speelt er een vrouw mee in de internationale competitie: Dorien Cornelis. “Ik voel me nochtans geen buitenbeentje” vertelt ze in De Ochtend.
Dorien Cornelis (Foto © Belgian Blind Devils)

Blind voetbal speel je vijf tegen vijf. Alle spelers, behalve de keeper, moeten verplicht een blinddoek opzetten. Niet iedereen ziet immers even goed (of even slecht). De keeper ziet wel, en geeft zijn medespelers aanwijzingen. “We voetballen op basis van gehoor” vertelt verdediger Dorien in De Ochtend. In de bal zit een soort van klok die geluid maakt, en door vaak te trainen, weet je ook waar de goal zich bevindt. “Op de duur weet je je te situeren op het veld”.

Dorien speelt bij Anderlecht, en sinds een half jaar voetbalt ze ook bij de nationale ploeg. Ze is de enige vrouw in die competitie “En dat valt beter mee dan gedacht”. Dorien voelt zich geen buitenbeentje tussen die mannen. “Binnen onze ploeg is de sfeer echt super”. Op het EK wordt er wel wat “fuzz” over haar vrouw zijn gemaakt, maar dat is altijd in de positieve zin, voegt ze toe.

Een kans om bij de eerste vier te geraken is er alvast niet meer. Maar een vijfde plaats zit er wel nog in.

Onze Rode Duivels supporteren alvast mee:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet