Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

"Ik werd neergebliksemd door een hartinfarct"

ma 4 jan. - 0:26

Paul Demets kroop in 2015 door het oog van de naald. Begin mei kreeg hij een hartinfarct, gevolgd door een hartstilstand. In De Bende doet hij openhartig zijn verhaal. "Het was het meest beangstigende moment van 2015 voor mij."
"Ik werd neergebliksemd door een hartinfarct"

Op 6 mei 2015 werd dichter en theaterwetenschapper Paul Demets getroffen door een hartinfarct, waarop in het ziekenhuis nog een hartstilstand volgde. Het eerste dat Demets zich herinnert, is de stem van de spoedarts, die hem een hartmassage aan het geven was. Nu hij herstellende is, beseft hij wat er is gebeurd.

Dat was een ongelofelijke reset voor mij. Het maakt mij er van bewust dat ik niets voorstel.

Voor zichzelf zou Demets het niet zo erg hebben gevonden als hij het leven had gelaten, omdat hij het toch niet zou weten. Maar hij zit wel in met zijn vrouw en twee dochters: "Voor mijn meest dierbaren zou het een beproeving zijn." 

Demets is niet het type, zegt hij zelf, om nu alles achter te laten en opnieuw te beginnen. Hij doet nog steeds hetzelfde, maar toch een beetje anders: "Ik doe hetzelfde, met een andere aandacht en grotere waardering voor wat ik kan en mag."

Paul Demets is vanaf eind deze maand plattelandsdichter van Oost Vlaanderen. Hij schreef alvast een gedicht, "Zin". Lees het gedicht hier.

Beluister de integrale uitzending:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet