Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

"Ik wil een week in de nor brommen"

do 29 mrt. - 16:20

Gisteren maakte Sarah Vandeursen, oftewel Conny Komen, bekend dat ze een solocarrière zou beginnen met Conny Anders als artiestennaam. Maar daar komt ze nu op terug. Sarah wilt eerst haar dichtbundel uitbrengen. Die heeft al een titel: 'Conny Dicht' en ze heeft alvast een voorproefje klaar. Het gedicht gaat doen wat je wil en bijgevolg een week brommen in de nor. Nu is ze nog op zoek naar een misdaad waarvoor je een week moet zitten. Alles voor de kunst, Sarah.
Sarah wilt een week in de nor brommen.

Donderdag 29 maart

Ik zou deze dag willen beginnen met een kleine rechtzetting. Ik heb me gisteren even laten meeslepen in mijn creatieve trip en heb daardoor een aantal cruciale zaken over het hoofd gezien en zo ongewild de verkeerde informatie de wijde wereld ingestuurd.
Het betreft mijn soloproject 'Conny Anders'. Er is slecht nieuws voor de fans: ik heb beslist voorrang te geven aan mijn poëzie-ambities die iets al langer sluimeren en ik kan met minstens even gepaste trots melden dat mijn dichtbundel 'Conny dicht' vanaf volgende week in de rekken ligt. Even alvast een kleine introductie tot mijn werk.

“Ik doe de dingen, omdat het kan. Daarom doe ik dingen. Omdat het kan.
Ik zou wel eens een week willen brommen in de nor met mijn boeventronie, gewoon omdat het kan.”

Ja, en dan vanaf hier zit ik dus een beetje vast. Het is namelijk de bedoeling om extreem realistische poëzie te brengen en ik zou dus moeten weten wat de aard van de misdaad zou moeten zijn om precies een week in de nor te brommen. En dan liefst in de week dat ik mijn dochter niet heb. Waar zijn de gespecialiseerde fora als je ze nodig hebt? Bij wie kan ik terecht voor meer informatie hierover? Ik heb naar justitie gebeld en ze nemen niet op. Terwijl, hoe moeilijk kan dat zijn? Ik word gewoon tegengewerkt in mijn creatieve ontwikkeling en dat hoef ik niet te pikken. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het voortbestaan van de mens mij écht interesseert als ikzelf en iedereen die ik ken er niet meer is, is dat alvast voldoende reden om mij op te pakken?

Zie je mij lachen? Ik denk het niet.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet