Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

"Ik zal moeite hebben je te herkennen, maar zal je altijd graag blijven zien"

wo 12 apr. - 8:21

Mensen die lijden aan jongdementie kunnen voortaan hun mooiste herinneringen bewaren voor hun dierbaren. De Alzheimer Liga heeft daarvoor een online platform gelanceerd. Zes mensen die lijden aan de aandoening hebben het al uitgeprobeerd, André (63) is een van hen: "Ik zal moeite hebben om je te herkennen, maar ik zal je altijd heel graag blijven zien."
"Ik zal moeite hebben je te herkennen, maar zal je altijd graag blijven zien"

De 63-jarige André vertelt aan zijn vrouw Annie over de eerste keer dat hij haar zag in de aula op de universiteit. "Je had toen ook al vaak koude handen en je warmde die op door met je benen heen en weer te schuiven, dat vond ik wel sexy", vertelt hij onder meer. "Op een dag zal ik me dit moment misschien niet meer herinneren. Ik zal moeite hebben om je te herkennen, maar ik zal je altijd heel graag blijven zien."

Patriek (60) vertelt over kwajongensstreken die hij met zijn kleindochter Febe heeft uitgehaald. "We zaten samen in het geniep onder een dekentje in de zetel snoepjes op te eten, tot jouw mama ons betrapte", vertelt hij. "Opa is een beetje ziek, maar je ziet het niet. Later zal je wel begrijpen wat er met mij scheelt. Ik heb moeite om te onthouden en alles mooi te begrijpen. Maar je weet het eh, ik zie je graag."

Wie zelf een boodschap wil laten vereeuwigen kan dat via ikbenernog.be. Dat kan heel eenvoudig: je geeft een e-mailadres in, laat een herinnering achter en beslist wanneer het bericht wordt bezorgd. Een boodschap kan tot 10 jaar later worden afgeleverd.

Bron: deredactie.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet