Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

"Ik zweer dat ik geen contact heb gehad met de pers. John Crombez is een wanhopig man"

wo 17 jan. - 6:26

Marc Descheemaecker, de voorzitter van De Lijn, ontkent dat hij de berichten over financieel geknoei door Tom Meeuws zou gelekt hebben naar de pers. SP.A-voorzitter John Crombez had hem daarvan beschuldigd. Volgens Descheemaecker is Crombez een "wanhopig man".
Marc Descheemaecker (foto Belga)

Gisteren verscheen in verschillende bladen het nieuws dat het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws als regionaal directeur bij vervoersmaatschappij De Lijn destijds zou geknoeid hebben met facturen.

SP.A-voorzitter John Crombez liet gisteravond in "De afspraak" verstaan dat hij daar een politieke strategie van de N-VA achter ziet. "De voorzitter van de Raad van Bestuur van De Lijn, Marc Descheemaecker (lid van N-VA, nvdr.), kan de enige zijn die dingen in de krant heeft gebracht met de bedoeling om Tom Meeuws te beschadigen."

Iets wat Marc Descheemaecker staalhard ontkent. "Ik heb op geen enkel moment welk contact ook gehad met die media die dat hebben gebracht", zegt hij in De Ochtend. "Ik sluit natuurlijk niet uit dat ergens een journalist brokjes informatie aan mekaar heeft gekleefd. Maar ik weet één zaak en dat zweer ik; ik heb op geen enkel moment contact gehad met mensen van Dag Allemaal of Het Laatste Nieuws."

"Crombez zoekt externe vijand en dan ben ik makkelijk slachtoffer"

Dat hij de enige zou zijn die toegang zou gehad hebben tot dergelijke informatie noemt de voorzitter van De Lijn "absolute nonsens".

"U denkt toch niet dat een persoon zomaar even over carrières van mensen beslist? Wij zitten daar met een uitgebreide raad van bestuur, wij hebben benoemings- en bezoldigingscomités, wij hebben adviseurs en diensten... Heel veel mensen hebben heel die fase al die maanden en jaren meegemaakt en er is altijd absolute discretie geweest."

Marc Descheemaecker haalt van zijn kant uit naar John Crombez. "Ik denk dat meneer Crombez wanhopig is want overal waar je kijkt zit hij met problemen. Ik vind het een beetje kleintjes, maar ik begrijp hem. Hij zit echt aan de grond en zoekt nu een externe vijand om zijn troepen te mobiliseren. En dan ben ik een gemakkelijk doelwit want ik heb me geëngageerd om over heel die zaak niet te communiceren."

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet