Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

"In de financiële sector staan nochtans veel talentvolle vrouwen klaar"

vr 2 nov. - 10:59

De benoeming van Steven Vanackere tot directeur van de Nationale Bank leidt ook tot onvrede binnen zijn eigen partij CD&V. Zijn voorgangster Marcia De Wachter vindt dat een vrouw haar had moeten opvolgen. Liesbeth Maris, voorzitter van Vrouw & Maatschappij, de vrouwenbeweging van de christendemocraten, bevestigt dat.
H

"Ik was een beetje teleurgesteld om te horen dat we niet betrokken zijn geweest en om te horen dat het een man is", aldus Liesbeth Maris in De Ochtend. Ze pleit voor meer transparantie bij dergelijke voordrachten. "Ik weet dat er heel wat talentvolle vrouwen in de financiële sector klaarstaan. Maar ik heb niet het gevoel dat het heel duidelijk was hoe en waar je voor deze post kon solliciteren". Maris heeft naar eigen zeggen de indruk dat de voordracht "een beetje onder tafel is gebeurd".

"Dit doet natuurlijk niets af aan de competenties en de talenten van Steven Vanackere", benadrukt Liesbeth Maris evenwel. "Daar willen we geen afbreuk aan doen." Wel sterkt de voordracht van een man als nieuwe directeur bij de Nationale Bank het gevoel bij haar dat vrouwen "telkens opnieuw hun stoel aan de tafel moeten claimen". "In de toekomst gaan we nog proactiever moeten reageren. Als ik iemand zijn of haar ontslag zie aankondigen in de media, dan weet ik dat het tijd is voor mij om aan de slag te gaan."

Maris heeft intussen met CD&V-voorzitter Wouter Beke getelefoneerd over haar verzuchtingen. Die reageerde eerder in De Tijd dat de keuze voor Steven Vanackere gebeurd is door "te kijken naar het beste profiel". "Zo zijn we bij Steven Vanackere uitgekomen. Het was geen keuze tussen man of vrouw."

Bron: deochtend/vrtnws

Herbeluister Liesbeth Maris in 'De Ochtend'

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet