Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

In het hoofd van een man met afasie

vr 18 nov. - 9:53

Radio 1 startte een paar maanden geleden de zoektocht naar frisse, creatieve en Nederlandstalige audioverhalen met een gloednieuwe wedstrijd: De beste podcast. Winnaar werd Anke Van Meer met Letterbotsingen.
Beste Podcast

Niet minder dan 55 mensen stuurden een podcast in voor deze wedstrijd. 

Tijdens een live uitzending vanop het Zwijgstil luisterfestival in Brussel werd de winnaar bekend gemaakt door presentator Sven Speybrouck. 

De winnaar werd dus Anke Van Meer met haar podcast over een man met afasie.

Uit het juryverslag :

"Letterbotsingen is het intrigerende verhaal van iemand met afasie, een taalstoornis veroorzaakt door een hersenletsel, waarbij het begrijpen en het uiten van gesproken en geschreven taal gestoord is. In de podcast luisteren we mee in het hoofd van een man die lijdt aan afasie. Hoe die persoon denkt. Hoe het vooral een rommeltje van woorden is.

 

Anke Van Meer is erin geslaagd om chaos in een mensenhoofd om te zetten in geluid. Het resultaat is een tot de verbeelding sprekende podcast, heerlijk poëtisch en creatief gemonteerd zoals een luisterspel, met een knappe opbouw. ‘Luisterbotsingen’ is een erg persoonlijk verhaal verpakt in vele laagjes geluid. Het concept leent zich ook perfect tot een reeks over mensen wiens leven van het ene op het andere moment compleet verandert, of een reeks over taal, of over de vertaling van bepaalde aandoeningen in geluid. Het potentieel is veelbelovend."

 
De jury bestond uit ervaren VRT-radiomedewerkers en verhalenvertellers: Annick Lesage, Ward Bogaert, Joris Vergeyle, Phillip Heymans, Lode Roels en Ann Lepère.
Winnares Anke Van Meer

Winnares Anke Van Meer

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet