Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Nieuwe Feiten

"In Limburg vind je altijd wat je zoekt"

bas birker

vr 9 sep. - 1:05

Dat de Queen is gestorven, is natuurlijk ook voer voor regionale nieuwsmedia. Maar die stellen Bas Birker helaas teleur. Behalve één regionaal medium dan. Bas tourt op dit moment door België  met try-outs voor zijn nieuwe show 'In Blijde Verachting'. Vanaf oktober trekt hij door de Lage Landen met zijn show. Meer info vind je op zijn website. 
Bas Birker doet een goed Limburgs accent na

 

Liefste landgenoten,

 

Als er één ding is dat ik standaard doe wanneer er een bekend persoon sterft, is het wel de regionale media checken. Op één of andere manier denkt de redactie van de Gazet Van Antwerpen dat iedereen in de provincie zo’n overlijden pas kan bevatten als het ‘ineens wel heel dichtbij komt’. En dus surfde ik vanmorgen vol verwachting naar gva.be voor koppen als ‘Johan (76) uit Wommelgem maakte portret van Queen met aardappelschillen’ en ‘Familie Engels uit Boechout in shock. “Ze was een moeder voor alle Engelsen.”’

 

Mijn teleurstelling kon niet groter zijn. Ik bleef harder op mijn honger zitten dan voormalig prins Charles de afgelopen 73 jaar. Ik moest het doen met een schamele ‘Jeffrey uit Lichtervelde staat tussen honderden rouwende Britten aan Buckingham Palace’ en ‘Betreurde koningin Elisabeth bezocht ook West-Vlaanderen’ in de krant uit die provincie. TV Oost: niks. ATV: heeft geen eigen site meer. ROB TV: Een studie over een eventuele fusie van Tielt-Winge, Kortenaken, Bekkevoort en Geetbets.

Maar zoals altijd is er nog een laatste bastion van Vlaamse normen en waarden. Een plek die nooit teleurstelt. Een baken van rust en opwinding tegelijkertijd: Het Belang Van Limburg.

 

Ik typte h t t p dubbele punt schuine streep nog een schuine streep w w w punt h v b l punt b e. ‘Limburgse in Engeland: “Ik voel me meer verbonden met The Queen dan met de Belgische koning.’ ‘Tongerse arts en groot bewonderaar van The Queen: Ik reis naar London voor de begrafenis.’ Jackpot, dacht ik. In Limburg vind je altijd wat je zoekt. Nu komt het ineens wel heel dichtbij. Maar mijn gevoel was niks, vergeleken bij wat de inwoners van Bosland moesten voelen na het lezen van deze kop: ‘Burgemeester van Hechtel-Eksel had persoonlijke ontmoeting met Britse koningin: “Ze gaf zo’n warme indruk”.

 

Ik surfde naar de Britse media voor een factcheck. En inderdaad. In het lokale huis-aan-huis blad van Midden-Noordoost-Schotland stond wat we eigenlijk allemaal al wisten: Queen Elisabeth II: ‘Nu ik de burgemeester van Hechtel-Eksel heb ontmoet, kan ik vredig sterven.’ We willen er niet aan denken, maar ooit gaat de dag komen dat we ook afscheid moeten nemen van de burgemeester van Hechtel-Eksel. Koning Charles zal dan het volk toespreken via TV Limburg: ‘Now comes it ineens well very dichtbij.’

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet