Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

"In relaties waar de man en de vrouw evenveel doen in het huishouden, is er minder seks"

ma 4 mei - 7:47

De OESO heeft het bevestigd en een Nederlands onderzoeksbureau ook: Het klassieke rollenpatroon blijft bestaan. Vrouwen doen nog altijd veel meer in het huishouden dan mannen. En dat terwijl we bijna schreeuwen om gelijkheid. Hoe komt dat toch?
"In relaties waar de man en de vrouw evenveel doen in het huishouden, is er minder seks"

Griet Vandermassen, filosofe en genderspecialiste, reageert in 'De Bende van Annemie': de meeste vrouwen vinden het niet zo erg dat ze veel doen in het huishouden. Uit bevragingen blijkt zelfs dat tot 90% van de vrouwen best tevreden is met de situatie.

Uit veel studies blijkt ook dat vrouwen een hogere standaard hebben qua properheid in het huis, en dat mannen dit soort werk minder 'zien'.  Daarom gaat de persoon die meer verwacht, ook meer doen.  En zo komt er een soort 'vrede tussen man en vrouw'.

Maar waarom klagen vrouwen dan over de situatie? "Af en toe steekt de frustratie de kop op" zegt Vandermassen. "Maar vrouwen moeten meer leren 'foert' zeggen".

Ze besluit zelfs: "In relaties waar de man en de vrouw evenveel doen in het huishouden, is er minder seks. Hoe traditioneler een koppel is qua huishouden: hoe meer seks"

Dit komt blijkbaar omdat mannen zich aangetrokken voelen tot vrouwelijkheid in een vrouw. Vrouwen voelen zich aangesproken door mannelijkheid. En het huishouden is nog steeds geen mannelijke bezigheid....

Foto © Getty Images

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet