Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Intergalactic Lovers - Liquid love

zo 20 feb. - 23:00

Het was kantje boordje voor Intergalactic Lovers, maar sinds vorige zomer kwamen er toch geregeld hints dat er een vierde album op komst was. ‘Liquid love’ is nu een voldongen feit. Een ode aan de kracht van water en liefde.
Intergalactic Lovers - Liquid love

Vloeiend verliep het niet, de weg naar de nieuwe plaat van Intergalactic Lovers. Niet alleen een zware coronabesmetting voor zangeres Lara Chedraoui, maar ook persoonlijke tegenslagen gooiden roet in het eten. Het gebruikelijke interval van drie jaar (zoals tussen de vorige albums ‘Greetings & salutations’ (2011), ‘Little heavy burdens’ (2014) en ‘Exhale’ (2017)) werd daardoor aangelengd met een vierde. Na veel geduld en doorzetting staat de groep weer stevig in zijn schoenen, klaar om op tournee te gaan. Het resultaat mag er zijn: een nieuw album én een bijhorende kortfilm. Ze verstevigen hun gevestigde plaats binnen het Belgische muzieklandschap.

‘Liquid love’ bouwt verder op de fundering die met de vorige platen gelegd is. De nieuwe nummers klinken heel herkenbaar en toch ook fris en vernieuwend. Het indierockgamma werd voor de gelegenheid uitgebreid met elektronische muziek. Intergalactic Lovers kregen daarvoor de hulp van producer Luuk ‘Shameboy’ Cox, ooit nog drummer van Buscemi, en als producer bekend van zijn werk bij o.m. Arsenal, Eva De Roovere en Girls in Hawaii.

Frontvrouw Lara Chedraoui gaat zoals gewoonlijk de zwaardere onderwerpen niet uit de weg. Ze zingt openhartig over alles wat haar en de groep de afgelopen jaren bezighield. “Farewell my old love, I guess we’re back to friends again”, zingt ze in 'Two to one' over haar stukgelopen relatie. De nummers gaan over afscheid, verandering, liefde en andere hevige emoties. “Tell yourself that you’re alright. Drink again so you feel just fine”, uit 'La folie' is daar nog een voorbeeld van. Opvallend is wel het contrast tussen de mistroostige teksten en de vaak zonnigere muziek.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet