Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De Ochtend

"Interlandvoetbal op dit moment is gewoon waanzin"

ma 9 nov. - 10:20

"Ik vind het onbegrijpelijk en onverantwoord dat je in deze coronatijden voetballers doorheen Europa en zelfs de rest van de wereld laat reizen" zegt voetbalcommentator Peter Vandenbempt in 'De Ochtend'.
Peter Vandenbempt

De Rode Duivels hebben drie interlands op het programma staan. "In deze coronatijden vinden veel clubs dat een onzinnig idee, ze doen er alles aan om hun spelers bij zich te houden. En ik vind het niet meer dan logisch dat clubs dat proberen" zegt Peter Vandenbempt in zijn voetbalanalyse in 'De Ochtend'.

"Ik vind het onbegrijpelijk en onverantwoord dat je in deze coronatijden voetballers doorheen Europa en zelfs de rest van de wereld laat reizen. Vooral dat je hen uit hun bubbels haalt. Dat principe van de bubbels in de clubs is toch dé basis en ook hét argument om te kunnen blijven voetballen en dat op een min of meer veilige manier te kunnen doen."

"Clubs en mensen van de Pro League wijzen mij erop dat er al elke keer na de interlandonderbrekingen een opstoot is gekomen van coronagevallen bij de clubs. Ook al doen die nationale ploegen er voor de duidelijkheid álles aan om dat volgens de strengste protocollen te laten verlopen."

"Maar ineens breng je dus voetballers uit - ik zeg maar wat - 20 verschillende bubbels samen en ga je reizen en voetballen tegen ploegen die dat ook doen. Dat vind ik gewoon waanzin op dit moment."

"Ik vind dat interlandvoetbal in dit najaar gewoon geschrapt had moeten worden. Maar neen: wat doet UEFA? Ze pompen er nog elke keer een oefeninterland bij om te voldoen aan televisiecontracten die ze hebben afgesloten."

"Die onzinnige Nations League, die moet gespeeld worden, want ik laat me vertellen dat dat anders de UEFA 200 miljoen kost. Dat zal wel een goeie reden zijn om te voetballen, veronderstel ik dan."

"Natuurlijk willen clubs niet dat hun spelers afreizen en al helemaal niet wanneer ze geblesseerd zijn of net zijn geweest, als Romelu Lukaku of Eden Hazard."

"En ik lees nu zelfs dat er vragen worden gesteld bij de positieve coronatest van Hazard. Ik schrik natuurlijk nergens nog van in het voetbal, maar ik kan me toch niet voorstellen dat Real zoiets in scène zet en dat Hazard daaraan meedoet. Dat zou zelfs in een cynische omgeving als het profvoetbal heel straf zijn."

Ik lees nu zelfs dat er vragen worden gesteld bij de positieve coronatest van Hazard. Ik kan me niet voorstellen dat Real zoiets in scène zet.

"Maar ik herhaal het: ik vind het onverstandig dat onze bondscoach die spelers dan per se - dat was de vorige keer ook al zo - toch naar België wil halen voor die in mijn ogen onbeduidende wedstrijden om ze dan hier een keer te bekijken, ze te behandelen, omdat ze belangrijk zijn voor het groepsgevoel, omdat het al lang geleden is... Als het gaat om cruciale interlands of straks in het voorjaar in de aanloop naar het EK, dan natuurlijk wel. Je moet niet altijd toegeven aan de clubs, maar nu vind ik dat gewoon onverantwoordelijk."

Beluister de analyse van Peter Vandenbempt in 'De Ochtend':

Meer op sporza.be

De integrale analyse van Peter Vandenbempt lees je op sporza.be. Hij neemt daar ook AA Gent-Anderlecht en Antwerp-Standard onder de loep.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet