Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Wonderland

Intiem, intens, impressionant: Kate Tempest in Wonderland!

ma 16 sep. - 15:38

Kate Tempest is een van de meest veelbesproken artiesten van dit moment. En ze kwam live spelen in 'Wonderland', voor een klein publiek. En wat een geweldige sessie was het!
Kate Tempest

Bekijk Thirsty/Keep moving don't move/I trap you:

Bekijk Firesmoke:

Bekijk People's Faces:

Bekijk de foto's

De Londense Kate Tempest geldt momenteel als dé stem van haar generatie.  Ze schreef een aantal dichtbundels, toneelstukken en een roman, maar maakte ook een viertal platen.  Platen waarop ze het midden houdt tussen spoken word, hiphop en dichtkunst

Haar teksten worden omschreven als apocalyptisch en woest.  Beter dan wie ook giet ze de woede en onzekerheid die deze tijd kenmerkt in woorden, en vuurt die op haar publiek af, op een backing track van laidback beats en electronica.  Ze hekelt de leugenachtigheid en hypocrisie van politici en de oneindige honger naar meer rijkdom, en zoekt daartegenover naar vertrouwen en liefde in de muziek.  Die is tegelijk gedegouteerd en teder en balanceert op een wip van woede en optimisme.  Ze laat haar luisteraars onthutst maar ook gelouterd achter. 

Een veelheid aan gevoelens en indrukken, die ook topproducer Rick Rubin (een paar referenties: Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Johnny Cash en Adele) niet ongemoeid lieten.  Hij producete haar nieuwste album 'The Book Of Traps And Lessons', waar ze op radio 1 al eens over kwam praten (dat interview kun je hier herbeluisteren).  Maar deze keer stelde ze het met een live-sessie voor in Wonderland.  

In het decor van onze prachtige Toots-studio. Heel intiem en superexclusief voor een handjevol gelukkige luisteraars.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet