Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Ish Ait Hamou: "Jongeren zijn minder het slachtoffer van angst."

zo 25 sep. - 8:23

Doorgewinterde Brusselaars, dat zijn schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou en pianist Julien Libeer. Libeer kwam naar Brussel voor zijn studies en is nooit meer weggegaan. Hij heeft de stad zien evolueren na de aanslagen. Maar het leven gaat door, en volgens hem zelfs met meer levensvreugde dan ervoor.
Julien Libeer en Ish Ait Hamou in het Radio 1-Café

Ish kwam op zijn 17 naar Brussel en is nog steeds trots op zijn stad en de Brusselse jeugd. In november schreef de choreograaf een facebookpost getiteld ‘Beste angst, je dagen zijn geteld’ en dat bericht werd toen massaal gedeeld. Voor hem is dat dankzij de houding van vele jongeren.

 

Jongeren zijn minder het slachtoffer van angst.

— Ish Ait Hamou

Zij kijken op een andere manier naar die angst en zijn rationeler op dat vlak. Zij denken aan de toekomst, aan de langere termijn, hoe maken we dit beter, hoe gaan we dit doen? Ouderen denken daarentegen meer na over de dingen die ontbreken, die moeten veranderen, die fout zitten. Terwijl jongeren voornamelijk de potentie zien, het positieve. En net die kracht hebben we nodig om vooruit te gaan. Daarover zijn beide heren het eens.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet