Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Italiaanse regering legt nog strengere quarantaine op

do 12 mrt. - 6:47

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft nog strengere quarantainemaatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle winkels worden gesloten, behalve voedingswinkels en apotheken. Ook cafés, restaurants en kappers gaan dicht.
Een verlaten straat in Milaan (© Miguel Medina, AFP)

In bedrijven blijven alleen de afdelingen open die noodzakelijk zijn voor de productie. Openbare diensten blijven wel verzekerd, zoals het openbaar vervoer en de banken. Over twee weken zal geëvalueerd worden of de maatregelen voldoende zijn. In een boodschap aan het land roept Conte de Italianen op om de hoop niet te verliezen. "Samen zullen we het redden", zegt Conte.

Alle niet noodzakelijke activiteiten moeten stopgezet worden. Italië vecht met drastische maatregelen tegen het coronavirus. Het hele land is in lockdown. De zowat zestig miljoen inwoners mogen zich niet meer vrij verplaatsen. In totaal telt Italië officieel 12.400 besmettingen met het virus. Meer dan 820 mensen zijn eraan overleden. De regio Lombardije is het zwaarst getroffen.

De maatregelen gelden tot 3 april, maar correspondent Angelo Van Schaik vreest dat dat te optimistisch is. "Dit kan nog wel een paar weken, misschien zelfs een paar maanden duren."

Gelukkig neemt het aantal mensen dat geneest ook toe. "In Codogno waar de epidemie meer dan een maand geleden ontstond, hebben ze sinds een paar dagen geen nieuwe besmettingen meer. Het werkt. En steeds meer Italianen zijn ervan overtuigd: als het moet, dan doen we het maar."

Beluister het gesprek met correspondent Angelo Van Schaik in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet