Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

“Italië moest wel openen, anders gaat het economisch kapot”

ma 18 mei - 11:48

In het zwaar getroffen Italië mogen vandaag winkels, de kappers, maar ook de restaurants en cafés opnieuw open. Italianen mogen bovendien binnen hun regio hun vrienden weer opzoeken na weken van strenge lockdown. “Dit is echt het nieuwe begin van leven met corona" zegt correspondent Andrea Vreede in 'De Ochtend'.
Rome op 17 mei

Correspondent Andrea Vreede merkt op dat er intussen ook nog heel veel niet mag in Italië. Vooral het samenkomen in groep wordt nog heel sterk beteugeld om een nieuwe verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Maar tegelijk gaan dus heel veel zaken weer open, en dat is uit pure noodzaak zegt Vreede. “Het land moest openen en er is besloten om dat nationaal te doen. Anders gaat het land economisch kapot. Alles moet weer draaien, anders gaat dit land helemaal door de knieën.”

Vanaf 3 juni zijn Italië toeristen uit alle Europese landen en het Verenigd Koninkrijk weer welkom. En dat is ook uit economische noodzaak. “Toerisme is de drijvende factor van het land”, zegt correspondent Vreede. Ze voorspelt dat deze zomer veel Italianen in eigen land op reis zullen gaan, maar het valt nog af te wachten of mensen uit het buitenland naar Italië mogen komen.

Beluister het gesprek met Andrea Vreede in 'De Ochtend'

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet