Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Jan en Christina

za 7 mrt. - 14:47

Topfotograaf Jan Banning heeft een jaar lang nauwelijks gefotografeerd. Twijfel was daarvan de oorzaak. Zelftwijfel. Ondanks talloze prijzen in binnen en buitenland, onder meer de World Press Photo Award, vroeg Jan Banning zich af wat het heeft opgeleverd. 'Heb ik na dertig jaar foto's maken iets wezenlijks veranderd?' is de vraag die knaagde.
Christina & Amber, 1991

Als u een trouwe luisteraar van Interne Keuken bent, kent u Jan Banning. Hij was bij ons om over zijn fotoboek Red Utopia te praten en over Law & Order, waarin hij gevangenen en gevangenissen heeft gefotografeerd.

Voor Law & Order portretteerde hij onder andere vrouwen in de Pulaski State Prison in Georgia. Gevangene nummer 810071 was hem bijgebleven. Veroordeeld voor moord. Levenslang plus twintig jaar. 

Christina Boyer heeft 28 jaar geleden haar driejarige dochter Amber vermoord. Dat was de aanklacht waaraan ze werd schuldig bevonden. Jan Banning denkt dat ze onschuldig is. Hij heeft een jaar lang niet gefotografeerd om voltijds bezig te kunnen zijn met het verleggen van een steen in de rivier: Christina Boyer moet vrijgelaten worden.

Gedurende dat jaar heeft Katinka Baehr Jan gevolgd. Katinka heeft een driedelige radiodocumentaire gemaakt over Jan en Christina. Zondagavond wordt die uitgezonden op de Nederlandse radio, en daarna komt hij online als podcast. Een goeie raad: abonneer u nu al, het zou jammer zijn dat u hem niet hoort.

Beluister het volledige gesprek :

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet