Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Jasper Steverlinck - Night prayer

zo 25 mrt. - 22:00

Jasper Steverlinck is terug van lang weggeweest. Veertien jaar na zijn eerste soloplaat is er de langverwachte opvolger.
Jasper Steverlinck - Night prayer

'Songs of innocence', de vorige soloplaat van Jasper Steverlinck, dateert al van 2004. Oké, ze haalde goud en er waren intussen ook nog twee succesvolle Arid-albums, maar het grootste deel van de tijd was Jasper Steverlinck toch buiten beeld.

Daar komt nu verandering in met 'Night prayer'. Een moeilijke bevalling. De nummers waren er, maar vonden niet de juiste vorm. Ze waren niet geschikt voor Arid, Steverlinck zou solo hip en cool klinken. Zelfs Ed Sheeran- en Lady Gaga-producer Jake Gosling werd er even bijgehaald, maar het resultaat was ontgoochelend en ontnuchterend.

Deze songs vroegen om een andere benadering. Al duurde het even voor ik dat in de gaten had.

Het moest eenvoudiger, transparanter. De nummers moesten klinken zoals ze geschreven werden: met niet meer dan een gitaar of een piano.

De perfecte partner-in-crime werd dicht bij huis gevonden: Jean Blaute. De ICP Studio in Brussel mag dan wel een state of the art studio zijn, waar honderden instrumenten ter beschikking zijn, het duo Blaute-Steverlinck hield het simpel. Alleen de Harmony-gitaar van Steverlinck. Zang inzingen in één take, zonder trucs, zonder knip- en plakwerk.

Resultaat: doodeerlijke songs. Van een zich zeer kwetsbaar opstellend artiest. Een uitzondering in deze jachtige en vaak leugenachtige wereld.

Lees ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet