Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: Belpop

Belpop

Johan Verminnen wordt 70: “Ik had eigenlijk geen biografie nodig, mijn liedjes zijn mijn biografie"

za 22 mei - 0:34

Het is een feestdag vandaag. 70 jaar geleden werd Johan Verminnen op 22 mei 1951 geboren in Wemmel. Hij maakte er een erezaak van om zijn hele leven te wijden aan de muziek. Verminnen kwam zijn 70ste verjaardag vieren bij Floris Daelemans in 'Belpop'.
Verminnen

Ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag is er een biografie uitgekomen, ‘Mooie dagen’. Karel Michiels heeft het geschreven vanuit het standpunt van Verminnen. Er staan heel mooie dingen in o.a. over ‘Ik voel me goed’, een nummer dat steeds luidkeels wordt meegezongen, maar dat Verminnen live bijna nooit meer brengt. Het is ook amper te horen op de radio. “Het ging helemaal niet goed toen ik het nummer schreef. Er stonden deurwaarders aan de deur. Het is echt zoals in het liedje. Ik had eigenlijk geen biografie nodig, mijn liedjes zijn mijn biografie."

In het boek staan meer dan vierhonderd teksten van liedjes die het verhaal van zijn leven vertellen. Van liefde voor muziek tot muziek in de liefde, over mooie en minder mooie dagen.

Johan Verminnen kon in de uitzending ook rekenen op een boel verjaardagswensen van muzikanten die hem nauw aan het hart liggen. Jean Kluger, Will Tura, Frans Iven, Erik Van Neygen, Raymond van het Groenewoud en Bert Candries konden zeker niet ontbreken.

Beluister hier de wensen:

Will Tura en Jean Kluger

Erik Van Neygen

Raymond van het Groenewoud

Bert Candries

Frans Ieven

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet