Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

John Crombez: "De Wever schotelt een valse keuze voor"

wo 24 jan. - 8:44

SP.A-voorzitter John Crombez heeft in de "De Ochtend" gereageerd op het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Morgen. Die schreef daarin dat "links" moet kiezen tussen "open grenzen" of een welvaartsstaat. "Maar dat is een valse keuze", zegt Crombez.
John Crombez

"Er staat in het opiniestuk van De Wever wel iets dat ik deel", begint Crombez. "Als De Wever zegt dat er Europese inspanningen nodig zijn op het vlak van migratie, dan ben ik het met hem eens, want dat zijn grote internationale vraagstukken. Maar zeggen dat we moeten kiezen tussen open grenzen of een welvaartsstaat, klopt niet."

"We zijn voor alle duidelijkheid tegen een politiek van open grenzen, maar wel voor een menselijk beleid op dat vlak. Want dat ontbreekt nu. En het is alsof we niet mogen reageren als we dat merken. Het gaat nu zo ver dat mensen die menselijkheid tonen worden gecriminaliseerd."

"Zeggen dat dit samenhangt met de sociale zekerheid, klopt op dit moment trouwens ook niet", zegt Crombez nog. "Als er één iemand druk zet op die sociale zekerheid dan is het wel de N-VA en De Wever zelf, met hun besparingspolitiek. Net die politiek zal leiden tot Amerikaanse toestanden."   

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet