Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Johnny de Mol stopt als presentator talkshow na beschuldiging van seksueel misbruik

wo 27 apr. - 6:10

Johnny de Mol stopt onmiddellijk als presentator van de talkshow "HLF8" op de Nederlandse commerciële zender SBS6. Dat heeft hij gisteravond aan het einde van de uitzending zelf gezegd. De Mol wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Hij ontkent de feiten, maar zegt dat het onmogelijk is om zijn werk voort te zetten. "De show gaat door, maar ik doe een stap opzij om te werken aan mijn verdediging", zegt hij.
De Mol

Johnny de Mol is een Nederlandse acteur, zanger, programmamaker en presentator. Hij is de zoon van John de Mol jr. (de grote baas van Talpa en bedenker en producer van "The voice of Holland") en Willeke Alberti en de neef van Linda de Mol. Haar -intussen- ex-partner Jeroen Rietbergen werd begin dit jaar beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag door kandidaten van "The voice of Holland". In zijn show noemde De Mol Rietbergen toen "een ongelofelijke klootzak". "Het is natuurlijk echt een lul-de-behanger, maar tegelijkertijd moet ik er ook bij zeggen, we houden natuurlijk wel van hem" , voegde hij eraan toe.

Volgens Nederlandse media heeft De Mol beslist te stoppen als presentator van de show nadat zijn advocaat eerder deze week een brief ontvangen heeft waarin een stichting tegen seksueel misbruik verwijst naar het verhaal van een vrouw die zegt dat ze door Johnny de Mol gedrogeerd is en daarna seksueel misbruikt is door hem in een hotel.

De Mol ontkende gisteravond in zijn show de beschuldigingen, maar zegt dat hij op deze manier niet kan voortwerken. “Goed, dan nu iets waar ik ontzettend tegenop zie te vertellen", begon hij zijn mededeling. "Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit. En daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten.”

"Gasten ontvangen om gezamenlijk een vrolijke en boeiende show te maken, dat is voor mij niet te doen. Het valt mij heel zwaar. De show gaat door, maar ik doe een stap opzij om te werken aan mijn verdediging. In de hoop en de verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik gewoon weer verder kan met mijn werk. Dank je wel en ik hoop tot snel."

Volgens zijn advocaat Peter Plasman heeft "Johnny de Mol nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt".

Beschuldigingen ex-vriendin

Eerder raakte al bekend dat de ex-vriendin van De Mol Shima Kaes hem beschuldigt van drie ernstige gevallen van mishandeling tijdens hun relatie die plaatsvonden in 2015. Toen daarover begin deze maand meer details naar buiten kwamen, zei De Mol in zijn talkshow dat hij haar nooit mishandeld had.

Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS heeft de stichting tegen seksueel misbruik die De Mol nu om opheldering vraagt over de nieuwe beschuldiging nauwe banden met de juridisch adviseur die zijn ex-vriendin vertegenwoordigt in haar zaak tegen De Mol.

Bron: vrtnws.be en De ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet