Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Kamperende ouders krijgen 's nachts toch een warm lokaal

ma 26 feb. - 4:31

De kamperende ouders aan de de vrije basisschool Prinsenhof in Grimbergen hebben afgelopen nacht dan toch in de school kunnen doorbrengen. Vanaf zaterdagmiddag stonden de ouders voor de schoolpoort om een plaats voor hun kind te bemachtigen.
De ouders kregen eerst geen warme slaapplaats, om zo het kamperen te ontmoedigen

Kmperende ouders in Grimbergen. 't Is intussen traditie geworden deze tijd van het jaar. Maar dit jaar zorgt de bijtende kou ervoor dat het extra zwaar is voor de ouders. In basisschool De Regenboog kregen de ouders al snel een warm lokaal om te wachten. Maar in de vrije basisschool Prinsenhof was dat eerst niet het geval. De school wil het kamperen zo ontmoedigen.

Schoolwerking gaat voor op kamperende ouders

Maar gisteravond zette Herman De Cnijf van het schoolbestuur dan toch de deuren open: "We zorgen ervoor dat de lokalen 's nachts ter beschikking zijn van de ouders. En dat tot de inschrijving op 1 maart. Overdag moeten we nog bekijken wat er mogelijk is. Sowieso gaat de schoolwerking voor."

Digitaal inschrijven

De oplossing voor het kamperen zou een digitaal inschrijvingssysteem kunnen zijn. Maar dat is een beslissing die het gemeentebestuur moet nemen. Schepen van onderwijs van Grimbergen, Patrick Vertongen, wil hiervoor alvast stappen ondernemen: "In de toekomst moeten er 150 plaatsen in de scholen bijkomen. Maar in afwachting zal ik deze week contact opnemen met de scholen om te overleggen over een elektronisch aanmeldsysteem, zodat we volgend jaar niet meer dit soort schrijnende toestanden moeten meemaken.

Beluister het interview met ouder Thijs Bellegeer:

Beluister de reactie van schepen Patrick Vertonghen:

Beluister de reacties van onderwijsexpert Kris Van Dijck (N-VA) en minister Hilde Crevits (CD&V):

Bron: vrtnws.be en De Ochtend

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet