Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Kan je een ei uitbroeden in een décolleté?

vr 2 sep. - 13:00

Het  vogelei

Wij kennen één vrouw die het ooit heeft geprobeerd. Ze heet Arabella Donn. Het betrof een kippenei en het zat niet zomaar tussen haar borsten, maar gewikkeld in een varkensblaas met wat wol.

Eerlijkheidshalve dienen we er wel aan toe te voegen dat Arabella Donn een romanpersonage is. Uit Jude the Obscure van Thomas Hardy, dus misschien telt dat niet.  

Maar we kennen wel een man die het ooit gedaan heeft. Echt waar. Niet met een kippenei, maar met dat van een mus, en niet in zijn décolleté – dat zou nogal moeilijk zijn – maar onder zijn oksel (ook niet gemakkelijk).

Die man heette Robert Stroud, beter bekend als The Birdman of Alcatraz.  Er is nog een film over gemaakt met Burt Lancaster in de hoofdrol.

“Ja, een Hollywoodfilm, dat wil niks zeggen!” denkt u nu en u heeft gelijk. Misschien moeten we het toch eens aan een echte wetenschapper vragen. Hans Van Dyck, bijvoorbeeld, onze favoriete vogelkundige.

En als hij dan toch aan onze keukentafel zit, kunnen we het eigenlijk net zo goed over de rest van het boek hebben waar we die wetenschappelijke vraag uit gehaald hebben. ‘Het vogelei' van Tim Birkhead, Hans Van Dycks favoriete vogelkundige.

We twijfelen nog of omelet serveren in de gegeven omstandigheden gepermitteerd is.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet