Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Bonus

Kapster met een missie geeft daklozen gratis knipbeurt

za 20 mei - 8:38

Je haar laten knippen en tegelijk iemand die het niet kan betalen een gratis knipbeurt bezorgen. Dat is het doel van het sociale initiatief De Haarkar. Met haar, als mobiel kapsalon ingerichte caravan, toert kapster Peggy Jonckheere door Antwerpen.
De Haarkar


Ruim een half jaar geleden startte Peggy Jonckheere haar sociale initiatief De Haarkar. Met haar mobiel kapsalon staat ze op markten, evenementen en andere openbare plaatsen. "Bedrijven  kunnen ons boeken voor bedrijfsfeesten of opendeurdagen, we zijn er voor trouwfeesten, kinderfeesten,... als je mee bent met het concept, dan zijn we er voor u.", aldus Peggy.

Rijkere mensen betalen voor de arme mensen

Met dit initiatief wil Peggy basisverzorging toegankelijk maken, en de mensen eigenwaarde en zelfrespect geven. "Het idee is dat  iedereen recht heeft om er mooi en verzorgd uit te zien", gaat ze verder. "In deze maatschappij waar vandaag alles draait om uiterlijk vertoon, word je  snel afgerekend op je uiterlijk. Voor arme mensen is het een wereld van verschil dat ze er ook netjes en verzorgd kunnen uitzien, en ze worden helemaal anders behandeld op straat".

 

Kapitaalkrachtige mensen betalen voor een gewone knipbeurt 30 euro, mensen die het iets moelijker hebben of  een VT-statuut genieten , betalen de helft, zij hoeven enkel hun klevertje van de ziekenkas te tonen. Wie helemaal geen inkomen heeft, die knipt Peggy gratis. Samen met enkele vrijwilligers, trekt ze ook naar sociale opvangplaatsen of daklozencentra.

 

Meer info: www.dehaarkar.be  of  De Haarkar op Facebook.

 

 

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet