Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Karolien Debecker op naailes

ma 27 apr. - 21:59

De #NationaleNaaiActie wil heel België mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. Maar hoe moeilijk, of makkelijk, is dat? Karolien Debecker trok vol goeie moed naar Evy Hutsebaut, die zelf al meer dan duizend mondmaskers maakte als vrijwilliger.
Karolien Debecker

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” zei Pippi Langkous ooit. Een pracht van een ingesteldheid, maar geldt dat ook voor het maken van een mondmasker? Karolien Debecker nam de proef op de som, en ging –op veilige afstand - langs bij Evy Hutsebaut die naailessen geeft.

“Binnen een uur tijd zes zakken geleverd”

Elke dag trekt Hutsebaut naar haar atelier om mondmaskers te maken. De stoffen kreeg ze van de inwoners van Zwalm, na een oproep op Facebook. “Binnen een uur tijd heb ik zes zakken aan mijn poort geleverd gekregen.”

Hutsebaut maakte al meer dan 1000 mondmaskers, maar ze is dan ook een professional. Toch is ze ervan overtuigd dat iedereen dit kan: “Iedereen kan een mondmasker maken” zegt ze stellig. Dus in principe ook Karolien Debecker die twee linkerhanden heeft.

Al viel dat toch een klein beetje tegen. Het is dan ook niet zo evident om iemand les te geven op anderhalve meter afstand. “Ik kan niet dicht genoeg komen om te zien wat je precies verkeerd doet” zegt Hutsebaut.

Doe ook mee!

Ook jij kan (leren) mondmaskers maken. Een handleiding vind je op maakjemondmasker.be. Karolien Debecker weet alvast wat ze vanavond moet studeren.

Beluister de reportage via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet