Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Koen Geens (CD&V): "Hilde Crevits als voorzitter zou een zegen voor onze partij zijn"

ma 8 jul. - 8:43

Als het van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) afhangt, mag Hilde Crevits voorzitter van zijn partij worden. "Dat zou een zegen zijn", zei hij in De Ochtend.
Foto: Koen Geens in studio

In het najaar zijn er voorzitterverkiezingen bij de Vlaamse christendemocraten. Huidig voorzitter Wouter Beke heeft al te kennen gegeven dat hij geen kandidaat meer zal zijn.

Wie het dan wel wordt, weten we pas over enkele maanden, maar vicepremier en minister van Justitie Koen Geens heeft al een favoriet: "Er is een evidente kandidate voor het voorzitterschap en dat is onze goede collega Hilde Crevits", zei hij in De Ochtend.

Crevits, momenteel nog minister van Onderwijs in de Vlaamse regering, behaalde bij de verkiezingen in mei "een schitterend resultaat", aldus Geens. Volgens hem zou Crevits als voorzitter "een zegen" voor de partij zijn. Maar, zo zegt Geens, "zij is nog veel wijzer van aard dan ik om hierover niets te zeggen op dit moment en ik denk dat dat goed is". Geens liet onlangs uitschijnen dat hij zelf kandidaat zou zijn, maar wil dat nu niet meer gezegd hebben.

Ook over het premierschap van de federale regering wil hij niet speculeren, "dat is aan de MR om dat te beslissen". Maar Didier Reynders als nieuwe premier "zou voor mij een aangename gedachte zijn, omdat ik me goed versta met meneer Reynders, zoals ik me goed verstond en versta met meneer Michel".

Beluister het volledige gesprek:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet