Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Allez Allez

Kom alles te weten over ‘En Dermee’, de nieuwe plaat van Kenji Minogue

za 10 jun. - 17:32

Conny Komen en Fanny Willen - in een parallel universum ook wel Sarah Vandeursen en Emilie De Roo - hebben een nieuwe plaat uit. ‘En Dermee’ heet hun liefdeskind. “We hebben meer genoten om de tweede cd te maken dan de eerste.”
"We hebben meer genoten om de tweede cd te maken dan de eerste”, aldus Kenji Minogue

Het West-Vlaamse duo reisde helemaal naar Oeganda om de plaat op te nemen. Na een mislukte poging in de Ardennen lukte het blijkbaar alleen een stuk verder van huis. Op het eerste nummer van de plaat, Umpapalia, zingt zelfs hun lokale gids Umpapalia Hapipit Baraa mee. Ze leerden de man kennen in de buurt van de opnamestudio en in ruil voor een tour door de jungle, namen ze hun nieuwe vriend mee de studio in.

De ‘Van de walletjes’

Er staat ook een nummer in het Gents op het album, Zotcool nummer. De inspiratiebron voor die zijweg kwam van de Soulwax-boers Stephen en David Dewaele, met wie ze eerder ook een nummer voor de soundtrack van de film Belgica maakten. “Wij noemen hen de Van de Walletjes. Bij dat nummer waren we ons aan het inbeelden hoe ze over ons nummer zouden spreken”.

'Gevaarlijk', 'onvoorspelbaar', 'afwerken'

Drie kernwoorden hingen aan de muur in hun Oegandese studio: ‘gevaarlijk’, ‘onvoorspelbaar’ en ‘afwerken’. Elk nummer moest aan die drie voorwaarden voldoen. De eerste twee woorden spreken voor zich op een Kenji Minogue-plaat, maar het laatste moest voor meer structuur zorgen. 'Het probleem is dat wij heel moeilijk zijn om mee te werken, want wij spelen en improviseren veel te graag.' De drie pijlers kwamen de samenwerking ten goede want ze vonden het tweede album ook veel leuker om te maken dan het eerste.

Seksplaat

In de aanloop naar dit tweede album lieten de dames weten dat dit een seksplaat ging worden, maar uiteindelijk werd daar toch van afgestapt. ‘Wij zaten bovendien ook in een aseksuele fase. Je moet ook seks hebben om het te kunnen uitdrukken.” Emilie werd tussen de twee albums ook moeder. “Dus nu moet je seks plannen, het is een google agenda. We kijken in elkaars agenda en dan weten we dat we elkaar niet moeten bellen.” (hilariteit)

Beluister het gesprek in Allez Allez opnieuw door op onderstaande link te klikken:

http://radioplus.be/#/radio1/herbeluister/e2476b1d-90d2-11e3-b45a-00163edf75b7/c44ad842-4ddd-11e7-904a-00163edf48dd/

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet