Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Komaf met Kafka - Hautekiet maakt het simpel

do 21 jan. - 5:12

Absurde regeltjes en procedures. Onbegrijpelijke formulieren. Steeds weer dezelfde info invullen op andere documenten. Voor de zoveelste keer naar het gemeentehuis voor een attest, akte of premieaanvraag ? Wellicht zeer herkenbaar en ook bijzonder ergerlijk? Hautekiet maakt Komaf met Kafka!
Komaf met Kafka - Hautekiet maakt het simpel
De burger lijkt soms wel de postbode van de overheid. Hij moet zelf achter documenten aan en ervoor zorgen dat die op de juiste bestemming geraken. Kan dat niet eenvoudiger en sneller?
 
Waarom kan je rijbewijs niet opgenomen worden op je eID?
Waarom kan je je kind niet aangeven in de gemeente waar je woont?
Waarom zijn er nog altijd klevertjes nodig voor de mutualiteit ?
Een  renovatiepremie moet je nog altijd op papier aanvragen. En als je langdurig ziek bent komt ook daar een stapel papierwerk bij kijken waar je niet beter van wordt.
Wil je een schooltoelage voor je kind ? Ook dat is vaak een moeizame procedure.  En je weet nooit wanneer die broodnodige centen op je rekening krijgt.
 
We brengen een team van beleidsmakers en specialisten samen die het Kaf(ka) van het koren zullen scheiden. Het team zal een shortlist van straffe Kafka selecteren en met die lijst gaan we aan de slag om Kafka de wereld uit te helpen.
 
Na Heerlijk Helder willen we onze samenleving iets minder kafkaiaans maken.
 
 

REAGEER

Heb jij last van de papierberg, rompslomp, ingewikkelde procedures, ... Kortom: word jij soms gek van Kafka? Laat het ons weten!
 
Bezorg ons voorbeelden van lange formulieren, onnodig ingewikkelde documenten en bureaucratische ballast. Je kan hieronder op het forum reageren, of ons een mail (eventueel met bijlages) sturen via hautekiet@radio1.be.

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet