Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Ochtend

Korte broek op het werk: mag het?

wo 25 jul. - 9:47

Met de hoge temperaturen nemen heel wat werkgevers maatregelen om het hoofd van hun werknemers koel te houden. Maar betekent dat ook dat mannelijke medewerkers in korte broek mogen werken? Christine Mattheeuws (NSZ) reageerde in 'De Ochtend'.
short

“Heel wat werkgevers willen uiteraard dat hun medewerkers er netjes bijlopen", zei Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Nu steekt het allemaal niet zo nauw. 64% van de ondernemingen heeft er momenteel ook niets op tegen dat hun mannelijke medewerkers in korte broek naar het werk gaan. Natuurlijk spreken we dan wel over een geklede bermuda en dan bijvoorbeeld niet over een sportshort.”

Te warm om te werken?

Uit een rondvraag van het NSZ blijkt trouwens ook dat 97 procent van de werkgevers inderdaad maatregelen neemt. Om te bepalen of het effectief te warm is om te werken, gebruik je wel best geen gewone thermometer, maar een "globethermometer". Dat toestel houdt ook rekening met de luchtvochtigheid en de stralingstemperatuur van voorwerpen in de omgeving. Op die manier krijg je de WBGT-temperatuur die doorgaans lager uitvalt dan de "gewone" temperatuur.

"Maar zo'n thermometer is duur om aan te schaffen, vandaar dat wij onze werkgevers aanraden om vooral te luisteren naar de werknemers. Zij zijn de eerste om te zeggen of het al dan niet te doen is", zei Mattheeuws.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'.

Beluister hieronder het fragment uit 'De Ochtend':

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet