Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

"Kortverhalen moet je niet binge-readen, twee verhalen na elkaar is voldoende"

ma 9 jan. - 0:08

Halleluja, de nieuwe verhalenbundel van Annelies Verbeke is er. "De titel is zo fijn omdat hij op verschillende manieren kan gezegd worden, ironisch, gelaten, euforisch, ..." zegt Annelies Verbeke. Halleluja telt 15 kortverhalen die je langzaam moet degusteren.
boekcover Halleluja

Annelies Verbeke wou een bundel schrijven met als bindend thema: begin en einde. Toen ze alle verhalen las stelde ze vast dat de bundel meer 'einde' bevat, dan begin. Het is eerder een sombere bundel, zegt ze zelf.

Er zit een onrust en een angst in veel van de personages. Misschien komt dat door het voorbije jaar en de tijd waarin we leven.

Veel verhalen zijn surrealistisch, en creëren een wereld die vol metaforen en symboliek zit. In het centrale verhaal bv. wordt het vrouwelijke hoofdpersonage wakker als een (mannelijke) beer. Een van de verhalen is opgedragen aan haar vader, een ander is opgedragen aan een zeer oud familielid.

In sommige verhalen duikt een auteur op, en die lijkt heel erg op mij. Ik vrees dat dat een gevolg is van het feit dat schrijven en leven steeds meer verweven worden. Ik kan niet anders dan een personage worden.

Herbeluister het volledige gesprek met Annelies Verbeke in Bar du matin.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet